Kakaokook pähklitega

1,25 kl õli
0,75 kl suhkrut
5,5 sl kakaod
0,5 kl piima
4 sl jahu
3-4 muna
pähkleid
0,5 tl soodat
2,5 sl tuhksuhkrut

1. Pane potti klaasitäis õli, lisa kolmveerand klaasi suhkrut, pool klaasi piima ja 3-4 supilusikatäit kakaod. Sega ja kuumuta paksenemiseni.
2. Segu valmides lase 15 minutit jahtuda.
3. Segada kokku 4 supilusikatäit jahu ja pool teelusikatäit soodat. Lisa jahu-soodasegu kakaomassile. Sega seni kuni ei ole enam tükke.
4. Lisa 3-4 muna ja soovi korral pähkleid (marmelaadi, küpsiseid). Sega ühtlaseks massiks.
5. Pane ahju 180°C umbes 35-minutiks.
6. Hakka valmistama glasuuri.
7. Pane potti veerand klaasi õli, poolteist supilusikatäit kakaod ja 2,5 supilusikatäit tuhksuhkurt.
8. Kuumuta ühtlase massini ja jäta jahtuma.
9. Koogi valmides vala see üle glasuuriga ja jäta jahtuma, peale võid kaunistuseks lisada pähklitükke.
Joogiks paku piima, glögi või punast veini.

Sobib ideaalselt jõululauale magusroaks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

37 kommentaari “Kakaokook pähklitega

  1. Kaua ma pean kuumutama, et ta oleks “piisavalt paks”.. Mina seda hetke ei taba. Ehk sellepärast ta tihti ei kerki piisavalt.