Shokolaadi boston

2,5 dl piima
25 g pärmi
1 muna
0,75 dl suhkrut
0,25 tl soola
1 tl kardemoni
u. 8 dl jahu
1 dl vedelat margariini

TÄIDIS:
40 g margariini
1 dl suhkrut
3 sl kakaod
100 g shokolaadi

Purusta pärm sooja piima sisse. Sega muna klaasis. Kalla pool munast piima ja pärmi sisse ja ülejäänud jäta määrimiseks. Lisa piimasegu sisse ka sool, suhkur ja kardemon. Lisa suurem osa jahust, alusta taigna segamist. Lisa margariin ja ülejäänud jahud. Lase taignal kerkida ( niikaua kuni tainast on poole rohkem) puhta rätiku all.
Valmista täide. Sega pehme margariini juurde suhkur ja kakao. Tükelda shokolaad. Sega osa shokolaadi tükkidest täitte sisse ja jäta lõpud kaunistamiseks. Rulli taigen õhukeseks plaadiks. Levita täide taignaplaadile laiali ja rulli see kokku. Lõikka rull üheksaks või kümmneks tükiks. Määri nõu millega sa seda kooki küpsetad võiga. Tõsta taignatükid koogivormi. Määri tükid enne segatud munaga. Küpsta 200°C juures umbes 30 minutit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga