Võileivatort mereandidega

KLIKI SIIA ja vaata kuidas seda torti valmistati.

NB! Valmistusained on arvestatud 7 kg tordi jaoks.

4 pakki suurt röstsaia
3 pakki näkileiba
700-800 ml kala või köögivilja puljongit saiakihtide niisutamiseks
30-40 g želatiini puljongisse lisamiseks

1. Täidis (saiaviilude vaheline täidiskiht):
800 g kuumsuitsu lõhe nahata ja luudeta fileed
400 g toorjuustu
50 ml puljongi-želatiini segu
10 g sidruni mahla
värsket peenelt hakitud tilli
maitseks jahvatatud valget pipart

2. Täidis:
400 g kivideta Kalamata oliive
400 g toorjuustu
1 kg lumikrabi pulki
30 g marineeritud kapparimarju
30 ml puljongi-želatiini segu

Tordi kaunistamiseks:
500-600 g puljongi-zelatiini segu tordipealse katmiseks
600 g värsket forellimarja
100 g tumedat valgumarja
400 g viilutatud külmsuitsu lõhet või forelli
600 g marineeritud rannakarpe
300 g keedetud, kooritud krevette
300 g toorjuustu
porrulauku ja värskeid tomateid
mandlilaaste
värsket tilli jm aiarohelist

1. Valmista esimene täidis köögikombainis lõhest ja juustust. Lisa neile puljongi-želatiini segu, hakitud till, sidruni mahl ja valge pipar. Sega hästi ning lase natuke seista.
2. Teise täidise puhul ära kasuta köögikombaini, vaid haki oliivid peeneks ning sega kokku kaaprimarjade ja puljongi-želatiini seguga. Kasuta lumikrabi pulki täidise kihina ja määri ümber selle alla ja peale saadud oliivisegu.
3. Võta tordivorm, lõika saiadel tumedad osad ära ja lao need tordivormi põhja. Niisuta saiaviile puljongi-želatiini seguga. Peale seda määri saiviiludele esimene täidis ja kata täidis uuesti saiaviiludega. Niisuta uuesti. ja määri uuesti sama täidist.
4. Leota puljongi-želatiini segus näkileiva viile ning aseta üks kiht eelmisele täidisele. Kihi peale määri oliivitäidist õhukese kihina ja selle peale omakorda laota laiali lumikrabi pulgad. Kata lumikrabipulgad ülejäänud oliivitäidisega ja see omakorda uuesti leotatud näkileibadega.
5. Sedasi käitu ka kolmanda kihiga, pannes saiaviilude vahele esimesest kohist järgijäänud lõhekreemi. Lõpuks saad erikihilise tordi. Kaunista pealt tort enda meele järgi suitsulõheviilude, krevettide, rannakarpide ja kalamarjaga. Kasuta rohelisi kaunistusi. Eraldi võid värvida toorjuustu toiduvärvidega ning kirjutada tordi keskele sellest mõne sobiva tervituse või soovi. Kui toiduvärve ei kipu olema, kasuta erivärve valgumarju tähtede kujundamiseks. Kõige lõpuks piserda tordi peale puljongi-želatiini segu läike andmiseks, võta vormist välja, määri tordi seinad toorjuustukreemiga ja patsuta peale mandlilaaste korrektse välimuse saamiseks. Hoia külmas enne serveerimist umbes 2-3 tundi. Serveeri koos hea jaheda valge veiniga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga