Porgandi – toorjuustukook

Põhi:
50-100 g kreeka pähkli puru
2-3 keskmist porgandit
3 dl suhkrut, millest pool fariinisuhkrut
2 dl rapsiõli
3 muna
3,5 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
1 tl kaneeli

Glasuur:
200 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia light)
3/4 dl tuhksuhkrut
2 sl sidrunimahla

Määri ümmargune koogivorm ja pane ahi kuumenema 180°C. Koori ja riivi peene riiviga porgandid. Vispelda õli ja suhkur ning sega ükshaaval hulka munad. Lisa pähklipuru, riivporgand ning sega kokku. Sega küpsetuspulber, sool ja kaneel jahuga. Lisa need koogitaignale. Kalla taigen vormi. Küpseta kooki ahju keskosas umbes 50minutit. Lase jahtuda! Sega omavahel glasuuri ained ja määri glaasuuriga jahtunud koogi pind.

Väga nämma kook! Eriti sobilik jõuluaega!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga