Suveõhtu kalasupp

umbes kilone forell
1 l vett
mõned mustad terapiprad
porgand
mugulsibul
tükk porrut
3-4 kartulit
50 g võid
1 tl soola
3 dl piima
sorts rõõska koort
tilli
murulauku või rohelist sibulat

1. Roogi kala ja fileeri, eemalda nahk. Lõika fileed parajateks tükkideks.
2. Keeda luudest ja peast puljong.
3. Haki sibul, lõika porru ja porgand viiludeks. Pese, koori ja tükelda kartulid.
4. Sulata poti põhjas või ja kuumuta selle sees juurviljatükke, aga ära pruunista.
5. Kalla läbi sõela juurde kalapuljong, lisa kartulid ja sool.
6. Kui kartulid on pehmed, pane nende peale ettevaatlikult kalatükid. Kuumuta suppi keemiseni, vala juurde piim, sorts koort, maitsesta vajaduse korral ja lase veel kord keema tõusta. Raputa peale tilli ja murulauku.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga