Üleküpsetatud sibulasupp

500 g sibulaid
1 küüslauguküüs
2 sl võid
200 ml valget veini
1 l puljongit
1 kimp estragoni
soola
värskelt jahvatatud pipart
8 viilu pikka saia
100 g riivitud Gouda juustu

1. Sibulad koorida ja viilutada. Küüslauk koorida ja hakkida.
2. Sulatada potis või, praadida selles sibulat ja küüslauku. Lisada valge vein, lasta veidi keeda.
3. Lisada puljong ja lasta veel 15 minutit keeda. Estragon pesta, kuivatada ja lisada koos soola ja pipraga.
4. Saiaviiludele raputada juustu. Tõsta supp kuumuskindlatesse kausikestesse. Asetada peale juustuga sai ja küpsetada eelsoojendatud ahjus 200°C juures u. 10 minutit, kuni sai on kuldkollane. Enne serveerimist lasta veidi jahtuda.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga