Pühapäeva – kohupiimakook

100 g võid
2 pk kohupiima
3-4 muna
8 sl suhkrut (kuhjaga)
1 dl mannat
5-6 sl hapukoort
2 sl apelsinisukaadi
1 dl rosinaid
2 sl hakitud pähkleid
mandleid
veidi soola

1. Klopi munad lahti, lisa kohupiim ja sega läbi.
2. Sulata või ja lisa taignale. Lisa ka manna ja suhkur.
3. Hapukoort pane nii palju, et taigen jääks parajalt paks.
4. Lisa leotatud rosinad, hakitud pähklid, mandlid, apelsinisukaad ja sool.
5. Taigen vala küpsetuspaberiga voodertatud keskmise suurusega ümmargusse koogivormi ning küpseta keskmisel kuumusel seni, kuni kook on kuldpruun.
6. Lase koogil jahtuda ja seejärel kummuta alusele. Kaunistuseks sobivad apelsinilõigud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

5 kommentaari “Pühapäeva – kohupiimakook

  1. Mis see keskmine temp olema peaks? Mina küpsetasin 180 C juures nõka üle tunni aja??? siis sai ka kenasti valmis ja oli ok, aga kas võiks ka kõrgema temp proovida?

  2. Tõesti hea kook. Tegin juba teist korda ja viin sõbrannale nüüd külla minnes. Hästi lihtne ja kiirelt saab valmis;)