Täidetud baklaþaanid

4 baklaþaani
250 g mozarella juustu
2 kooritud ja hakitud küüslauguküünt (soovi korral)
4 sl esimese külmpressi oliiviõli
maitse järgi soola ja jahvatatud musta pipart
3 suurt küpset tomatit, kooritud ja kuubikuteks lõigatud

1. Loputa baklaþaanid hoolikalt külma voolava vee all ja lõika poleks. Õõnesta viljaliha terava noaga koore seest välja (eemalda seemned), kuid ole ettevaatlik, et nuga koort läbi ei lõikaks.
2. Lõika baklaþaani viljaliha ja mozarella juust kuubikuteks ja sega mõlemad kokku koos küüslauguga. Piserda segule 2 sl oliiviõli ja maitsesta soola ning pipraga. Sega hoolikalt ühtlaseks.
3. Tõsta tühjaks õõnestatud baklaþaanikoored madalasse ahjuvormi ja täida seguga. Kõige peale tõsta hakitud tomateid.
4. Kuumuta praeahi temperatuurini 180°C. Küpseta 25-30 minutit. Serveeri kuumalt või toatemperatuuril.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga