Neiumusid

7 sl toasooja võid
150 g peenikest kristallsuhkrut
150 g sarapuupähkleid, röstitud ja peeneks jahvatatud
125 g jahu
1/8 tl soola

Täidis:
90 g poolmõru shokolaadi
6 sl vahukoort

1. Vahusta või ja suhkur suures kausis elektrimikseriga kreemjaks.
2. Sega tainalabidaga alt üles tõstes juurde pähklipuru, jahu ja sool. Vormi tainas Kreeka pähkli suurusteks pallikesteks.
3. Määri küpsetusplaat võiga või kata küpsetuspaberiga.
4. Kuumuta praeahi temperatuurini 150°C.
Tõsta tainapallid ettevalmistatud küpsetusplaadile. Küpseta 25-30 minutit või kuni küpsised on kuldpruunid.
5. Jahuta jahutusrestil.

Täidise valmistamine: sulata shokolaad nõrgalt keeva vee kohal kausis. Tõsta kauss vee kohalt ära. Soojenda vahukoor väikses kastrulis. Sega soe koor sulatatud shokolaadiga ja jätka segamist, kuni kreem on jahtunud. Määri täidis pooleks lõigatud küpsiste ühele poolele ja suru küpsised kahekaupa kokku.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Neiumusid