Kõrvitsasalat

2,5 kg kõrvitsatükke
2,5 l vett
300 g suhkrut
6 sl äädikat
maitseained: pipar, vürts, nelk, kaneeli koor

Vaja läheb 5 l potti

1. Keeda veest, äädikast ja maitseainetest marinaad.
2. Tulise marinaadi sisse vala kõrvitsatükid ja hoia neid marinaadis 5-6 tundi, aeg-ajalt segades.
3. Keeda. Pehmed kõrvitsatükid muutuvad klaasjaks.
4. Tõsta tuline salat purkidesse ja kaanesta purgid.

See retsept on mul endal katsetamise teel nii sündinud. Meie pere lemmik.

Hüva nõu: Pane maitseained keetmise ajaks marlikotikese sisse, siis on neid hiljem mugav eemaldada. Purkki jäetud maitseained muudavad seismisel kõrvitsa tumedaks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

3 kommentaari “Kõrvitsasalat

  1. Valmistasin eelmine aasta selle retsepti järgi ja valmistan ka sel aastal…kuigi ise kasutan ainult nelki, suhkurt ja äädikat…:)))