Väikesed Piparkoogid

500 g suhkrusiirupit
½- ¾ klaasi suhkrut
2 tl kaneeli
1 tl nelki
1 tl kardemooni või koriandrit
200 g margariini
2 muna
1-2 tl söögisoodat
1-1,2 kg jahu

1. Valmista taigen põhivalmistusviisi järgi ja lase paar päeva seista.
2. Seejärel rulli taigen 2-3 mm paksuseks.
3. Vormi piparkoogivormidega
või lõika taignarattaga küpsised. Aseta need rasvaga määritud plaadile.
Määri pealt munaga soovi korral kaunista hakitud või ribadeks lõigatud mandlite või pähklitega.
4. Küpseta keskmise kuumusega ahjus.

Lastepäraselt lindudeks, lomadeks jm. kujulisteks vormitud piparkooke võib pärast küpsetamist
kaunistada munavalgevõõbaga, mis pannakse koogipritsi või pärgamentpaberist torbikusse ja pritsitakse piparkookidele läbi peene otsa. Kaunistatud piparkoogid kuivatada leiges ahjus. Selliseid piparkooke munaga ei määrita.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

Üks kommentaar “Väikesed Piparkoogid