Rukkiröstsaiad oakreemi, röstidud paprika ja porruga

rukkiröstsaia või -röstleiba
400 g valgete ubade konserv
2 sl head majoneesi või oliiviõli
soola
Cayenne`i pipart
0,5 tl jahvatatud või uhmerdatud vürtsköömneid
2-3 küüslauguküünt
1 sl sidruni või laimimahla
1 punane paprika
1 porru

1. Nõruta oad vedelikust ning uhu üle külma veega. Purusta oad koos ülejäänud ainetega (välja arvatud paprika ja porru) ühtlaseks kreemiks. Lisa maitse järgi soola ja pipart.
2. Puhasta paprika seemnetest. Lõika paprika umbes 5-6 sektoriks ja porru u. 8 cm pikkusteks juppideks (vajadusel poolita pikuti) ning pane ahjuplaadile. Piserda peale või pintselda õliga, maitsesta soolaga.
3. Grilli ahjus 220 °C juures, kuni viljad saavad ilusa värvi. Grillida võid ka õuegrillil. Jahuta viljad.
4. Kata kergelt röstitud saia- või leivaviilud oakreemi ning paprika ja porruga

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga