Kreeka filotaigen

5 kl sõelutud nisujahu
5 sl oliiviõli
u. 2,5 kl vett
2 sl lahjendatud äädikat (lahjenda 9% äädikas veega pooleks)
soola

Pane 0,5 kl jahu kõrvale, seda läheb sõtkumisel vaja.
Sõtku ülejäänud jahust, õlist, äädikast ja soolast pehme taigen. Vormi taignapall ja pane tunniks ajaks sügavkülmutusse.
Tunni aja pärast raputa taignapall jahuga üle ja jaga kahekümneks võrdseks osaks. Rulli iga osa õhukeseks umbes 2-3 mm paksuseks leheks. Kata rullitud taignalehed märja käterätiga.

Soovi korral võid retsepti veidi muuta: Löö taigna sisse 2 muna. Sel juhul on vaja veidi vähem vett – 1,5 kl.
Hüva nõu:
Taignalehed peavad olema üliõhukesed nagu paber või mõne millimeetri paksused. Enne toidu valmistamist hoitakse taigent toasoojas, määritakse igale kihile sulavõid ja pannakse üksteise peale. Kui pirukas on täidisega, pannakse alla ja peale u. kümneleheline filotaigna lehtede kiht ja nende vahele täidis.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga