Ürtidega marineeritud seakarbonaad

4 seakarbonaadi (u. 180 g/tk)
600 g tomateid
100 g kivideta musti oliive (Kalamata)
1 väiksem mugulsibul
1 kimp basiilikut

Marinaad:
3 aedliivatee oksakest
1 rosmariinioksake
2 keskmist küüslauguküünt
pool sidrunit
6 sl oliiviõli

soola
pipart

1. Pese aedliivatee ja rosmariin, rebi tükkideks ja pane kaussi. Puhasta küüslauk, haki peeneks ja lisa sinna juurde. Pressi sidrunist mahl välja ja sega koos 4 sl oliiviõliga ürtide juurde. Maitsesta soola ja pipraga. Vala marinaad karbonaaditükkidele. Sega need marinaadiga hästi läbi ja jäta jahedasse kaane alla 2-3 tunniks seisma. Vahepeal pööra tükke mitu korda.
2. Kasta tomatid kuuma vette ja eemalda nahk, varreotsad ja südamikud. Haki tomatid jämedalt. Tükelda oliivid. Koori sibulad ja haki peeneks. Kuumuta 1 sl oliiviõli ja prae sibul klaasjaks. Lisa tomatid ja oliivid, maitsesta. Pane kaas peale ja lase nõrgal kuumusel 15 minutit haududa.
3. Kuumuta pannil ülejäänud õli. Võta karbonaad marinaadist, eemalda liigne marinaad ja prae karbonaaditükke vastavalt paksusele 12-15 minutit, pöörates neid vaid ühe korra.
4. Loputa basiilik, nopi lehed lahti ja tükelda (jäta 1 sl alles) ning sega tomatimassile juurde. Aseta karbonaaditükid koos tomatimassiga taldrikule ja puista üle basiilikuga.
Hüva nõu:
Karbonaadi pekiga serva on soovitav teha enne praadimist sisselõiked, et praadimisel rohkem rasva välja sulaks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga