Napoleoni tort

Taigen:
200 g võid
200 g head nisujahu
0,5 tl soola
0,5-0,75 kl külma vett

Keedukreem:
100 g nisujahu
250 g suhkrut
0,5 sl tärklist
6 munakollast
1 l kuuma piima
1 tl vaniljesuhkrut või noaotsaga vaniljet

Et tort pehmem ja mõnusam saaks, tee see valmis eelmisel päeval.
Lehttaigen:
2 sl võid pane kõrvale. Ülejäänud või mulju 1,5 cm paksuseks ja pane mõneks minutiks külmkappi. Sega jahu soolaga, lisa kõrvalepandud või. Külma vett juurde valades sega kuni taigen jääb ühte tükki. Sõtku veel 5 minutit. Puista lauale pisut jahu ja rulli taigen lahti. Aseta taignale külmas olnud või ja tõsta taigna servad kahelt poolt vaheliti või peale. Rulli pikuti nii, et või jaotuks ühtlaselt taigna vahele. Pane kolmekordselt kokku ja aseta 20 minutitks külmkappi. Keera taigen põigiti ja rulli pikuti lahti. Pane jälle kolmekordselt kokku ja aseta uuesti külma. Nii korrata vähemalt kolm korda. Rullida tuleb ettevaatlikult, et või taigna vahelt välja ei pressiks. Kui nii peaks juhtuma, puista katkenud kohale veidi jahu ja rulli rahulikult edasi. Nüüd lõika taigen tükkideks, rulli hästi õhukeseks ja küpseta keskmise kuumusega ahjus vähemalt neli plaati või ketast. Enne ahju panemist tuleb taigen tihedalt kahvliga läbi torkida. Tordiplaadid on küpsed, kui nad servast tõstes ei paindu. Pärast jahtumist kraabi kihid kahvliga üle, puru läheb vaja tordikaunistuseks.
Keedukreem:
Sega jahu tärklisega. Munakollased hõõru suhkruga. Lisa neile juurde jahu ja sega, valades juurde peene joana kuuma piima. Piima ei tohi korraga palju valada – kreem kipub tükki jääma. Kuumuta nõrgal kuumusel pidevalt segades, kuni kreem muutub hapukoorepaksuseks. Jälgi, et kreem põhja ei kõrbeks. Võta pliidilt, lisa vanilje ja lase jahtuda.
Aseta küpsetatud kihid üksteise peale, määrides vahele kreemi. Kata pealt kreemiga ja puista üle puruga. Lase seista järgmise päevani.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga