Katariina haugisupp

1 haug (roogitud, pea ja uimedega)
1 keskmine sibul
1-2 porgandit
5-6 kartulit
tilli
pipart
soola
ürte
kalamaitseainet

Fileeri kala. Pane pea, uimed ja selgroog külma vette ning keeda neist, tasasel kuumusel, puljong (NB! Enne keema panemist eemalda pea küljest lõpused ja viska ära). Puljongi keetmisel lisa juurde ka terve mugulsibul (koos koorega. Sibulakoor annab puljongile ilusa värvuse). Keeda kuni kala pea hakkab lagunema. Kurna. Eemalda kalafileed nahast ja lõika kuubikuteks. Rösti porgandiviilud pannil ja lisa need puljongisse. Lisa terapipart ja soola. Lisa koorimata pestud kartuli kuubikud, keeda kuni kartul on peaaegu pehme. Lisa kalakuubikud. Lase nõrgal tulel keema minna, kuumuta veidi, kuni kalaliha on valmis ja kartul pehme. Maitsesta kalamaitseaine ja hakitud tilliga. Soovi korral lisa pits viina ja supilusikatäis võid. Lase kaane all enne serveerimist veidi tõmmata. Naudi sepiku või saiaga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga