Toorjuustukook valge shokolaadi ja mustikatega

200 g kakao küpsiseid
80 g sulatatud võid
400 g toorjuustu
120 ml vahukoort
2 muna
125 g peenikest kristallsuhkrut
Värskeid mustikaid, kuid kasutada võib ka teisi meelepäraseid marju.

1. Vooderda ümmarguse lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga.
2. Purusta küpsised. Lisa sulatatud või ning kalla segu koogivormi. Ühtlusta põhi.
3. Pane shokolaaditükid kuumakindlasse kaussi. Lase kastrulitäis vett keema ja võta tulelt. Aseta kauss kastruli kohale, aga nii, et kausi põhi vastu vett ei puutuks. Sega, kuni shokolaad on sulanud.
4. Vahusta toorjuust, vahukoor ja umbes pool suhkrukogusest mikseriga, kuni segu on paks ja ühtlane.
5. Lisa munad ja sulatatud shokolaad.
6. Vala segu vormi. Küpseta 160°C juures umbes 40 minutit ehk kuni kook on tahke.
Pane kook külma ning lase paar tundi jahtuda.
Serveeri suhkruga kergelt ülepuistatud mustikatega.
Külmikus püsib kook maitvana mitmeid päevi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

56 kommentaari “Toorjuustukook valge shokolaadi ja mustikatega

  1. Vabandused, tõesti retseptis selle kohta info puudub.
    Mina olen 100g pannud, aga vastavalt sellele kui suur maiasmokk olla.