Täidetud kohupiimakook

Taigen:
250 g jahu
70 g suhkrut
1/2 tl küpsetuspulbrit
120 g margariini
1 muna
2 sl piima
riivitud sidrunikoort

Täidis:
500 g kohupiima
100 g suhkrut
2 muna
30 g võid
30 g rosinaid
pealemäärimiseks üks munavalge

1. Asetada kaussi kuivained ja tükeldatud margariin. Sõtkuda.
2. Saadud massile lisada muna ja piim. Sõtkuda ühtlaseks massiks. Tainas asetada külmkappi umbes tunniks.
3. Täidise valmistamiseks eraldada muna kollased valgest.
4. Munakollased ja suhkur hõõruda, lisada kohupiim, sulatatud või, leotatud rosinad. Lõpuks lisada kõvaks vahuks klopitud munavalge.
5. Tainas jagada kaheks osaks. Pool taignast rullida ja asetada vormi põhja, sellele ajada laiali täidis ja peale asetada teinepool rullitud tainast.
6. Kook võõbata üle munavalgega. Küpsetada eelsoojendatud ahjus 200°C juures 30-40 minutit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Täidetud kohupiimakook