Pikitud metskitsekints

1 kondiga metskitsekints
1 suur sibulamugul
100 g suitsupekki (põsepekki)
jahimehe maitseainesegu
soola
loorberit

Lõika pekk 5×5 mm ja ca 4 cm otsast teravnevateks pulkadeks. Viska pekipiigid sügavkülma, siis on pärast kergem pikkida!
Sibul samuti piklikeks viiludeks.
Piki kints tihedalt, ca iga 3 cm tagant pekiga. Sinna vahele samuti ka sibulaviile.
Kellel on praeahjus grill, saab nüüd seal kintsu ära grillida nii 250°C juures. Aga kõige parem on ikka söegrillil. Ja korralikult pruuniks!
Nüüd pane asi ahjupanni kuuma vee sisse. Kuhu on lisatud sibul, sool, loorber ja jahimehe maitseainesegu. Pool tundi 200°C juures ja siis tunnike 100-150°C juures. Pead ise kaema, sest ahjud on erinevad. Asi ei tohi ära kuivada ja peab seest roosa ja mahlane jääma (jääb ka!).
Vahepeal kasta leemega ja keera kintsu ikka ümber ka, et mõlemad pooled leeme sees muhida saaks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga