Lõhe filotaignas

1 terve forelli- või lõhefilee
meresoola
jahvatatud valget pipart
värsket või kuivatatud tilli
1 pk filotaigent
õli

Filotaigna käsitsemine vajab üksikasjalikku õpetust.
1. Võta sügavkülmutatud taigen paar-kolm tundivarem toatemperatuurile sulama.
2. Lõika kalafilee pikuti 1,5 cm laiusteks ribadeks, raputa peale valget pipart ja meresoola, mähi toidukilesse ning lase tund aega jahedas maitsestuda. Kata laual meetripikkune pind küpsetuspaberiga. Ava taignapakend. Rulli ettevaatlikult lahti, eemalda pärgament ja tõsta kaheks kokku volditud pakk lahti.
Võta ühe taignalehe nurkadest kinni ja tõsta vabale tööpinnale.
3. Kuivamise vältimiseks hoia ülejäänud taigent niisutatud ja võimalikult kuivaks väänatud rätiku all.
4. Pintselda taignaleht õliga, pane lühemale servale üks terve kalariba ja nii palju teisest, et serv oleks kogu pikkuses kaetud.
5. Riputa kalariba tilliga üle ja rulli tihedalt taignasse.
6. Lõika rull kohe umbes 5 cm pikkusteks juppideks, tõsta need ahjuplaadile, liitekoht vastu plaati; pintselda pealt õliga.
7. Paki taigna ülejääk tihedalt toidukilesse, pane külma ja kasuta ära kahe nädala jooksul.
8. Küpseta rulle 225°C juures 7-8 minutit; serveeri soojalt või külmalt.
Hüva Nõu:
Kuna kalariba jääb katma terve hulk taignakihte, ei maksa taigna juhusliku rebenemise pärast muretseda.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga