Võileivatoru

4 pätsi täistera-röstsaia

Singi – ananassivõie:
200 g maitsestamata toorjuustu
300 g keedusinki
2 purki purustatud ananassi
1 tl jahvatatud pipart
1 dl peenestatud siledaid petersellilehti
soola

Kaunistuseks:
200 g maitsestamata toorjuustu
suur kimp tilli ja murulauku
paksu võileivamajoneesi
petersellilehti
1 punane paprika

1. Lõika teravaservalise vormiga 42 saiakest. Nõruta ananassikonserv sõelal.
2. Töötle tükeldatud keedusink koos umbes poole väljanõrgunud leemega sauseguri abil ühtlaseks määrdeks. Mikserda juurde toasoe toorjuust, nõrutatud ananass, paprika ja peenestatud petersellilehed. Lisa vajadusel ananassileent, et võie jääks saia immutamiseks piisavalt mahlane.
3. Pane poolte saiaketaste keskele ohtrasti täidist ja vajuta katmata kettad peale.
4. Määri külgedele õhuke kiht toasooja toorjuustu ja veereta seejärel peenestatud maitserohelises.
5. Ehita võileibadest viiekorruseline püramiid, ladudes põhjaks ringikujuliselt seitse võileiba, kaheksas pane ringi keskele. Lao nende peale viis võileiba, järgmiseks kihiks neli, siis kolm ja lõpuks viimane torni tippu. Pigista iga võileiva vahele pinnale tordipritsi abil kuhjake majoneesi, kaunista paprikaribade ja peterselliga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Võileivatoru