Hatðapuri

Taigen:
125 g hapukoort
75 g võid
1 muna
3 dl nisujahu
0,5 tl soola
0,25 tl soodat

Täidis:
150 g Suluguni või Brõnza juustu
1 küüslauguküüs
1 sl õli

1. Sega hapukoor sulatatud võiga.
2. Sega omavahel jahu, sool ja sooda. Klopi juurde pool muna ja jahusegu.
3. Teine pool munast hoia alles, sellega pintselda pirukas pealt.
4. Sõtku taigen ühtlaseks ja jaga kaheks palliks. Sõtku kumbki pall kergelt jahusel laual ümmargusteks ketasteks.
5. Riivi juust jämeda riiviga. Purusta küüslauguküüs ja sega õliga.
6. Tõsta üks ketas küpsetusplaadile ja kata küüslauguõliga. Raputa peale riivitud juust ja kata teise taignakettaga. Suru piruka servad tihedalt kinni ja pintselda pealt lahtiklopitud munaga.
7. Küpseta 220°C ahjus 10 minutit. Lõika kuumalt sektoriteks ja serveeri kohe.
Hüva nõu:
Piruka valmistamiseks võid kasutada ka lehttaigent.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga