Kartulivorstid

500 g kartuleid (soovit. pudrukartuleid)
150 g hakkliha või läbikasvanud sealiha või suitsupeekonit
60 g mugulsibulat
musta jahvatatud pipart (soovi korral ka teisi maitseaineid)
soola
u. 2 m seasoolt

1. Koori ja tükelda toores kartul väiksemateks kuubikuteks. Loputa tärklisest.
2. Haki sibul hästi peeneks ja lõika liha väiksemateks kuubikuteks.
3. Liha ja sibul prae kergelt läbi, lisa maitseained ja sega tükeldatud kartulitega.
4. Täida puhastatud ja pestud soolikad täidisega, keera juppideks ja torgi mõned augud vorstikestasse.
5. Kuumuta (80°C) soola ja tilliga maitsestatud vees vorstikesi 10-15 minutit või kuni kartul on poolpehme.
6. Küpseta vorstikesi madalamal temperatuuril grillis või ahjus 220°C juures kuni need muutuvad kuldpruuniks.
Serveeri kuumalt koos oma maitsele sobiva salatiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga