Tanguvorstid 1

5 kl tangu või kruupe (1 kl = 200 ml)
2-3 l vett
500 g pekki või läbikasvanud sealiha (küljeliha)
2-3 suuremat sibulat
1/4 tl jahvatatud pipart
1/2 tl vürtsi
1/2 tl majoraani (vorstirohtu) ja tüümiani
100 g rasva
1 tl suhkrut
400-500 g seasooli
Keeduvee jaoks soola ja vürtse

1. Pese tangud või kruubid sooja veega puhtaks ja pane soolaga maitsestatud vette keema.
2. Tükelda pekk või läbikasvanud sealiha väikesteks kuubikuteks ja prae kergelt koos sibulaga läbi ning lisa kruupidele.
3. Poolpehmeks keenud puder jahuta, lisa maitseained ja sega hästi läbi. Maitse.
4. Täida seguga pehmelt soolikad, seo kinni ning pane vürtside ja soolaga maitsestatud sooja vette. Keeda väga tasasel kuumusel küpseks. Jahuta vorstid.
5. Enne serveerimist prae rasvas pruuniks.
Hüva nõu: Kui vorstid enne praadimist sooja vette kasta, siis ei lõhke need nii kergesti.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga