Verivorstid tangudega 1

4-4,5 kl tangu või kruupe
2 l vett
400 g pekki või neerurasva
soola
1-2 sibulat
100 g rasva
1/4 tl jahvatatud pipart
1/2 tl vürtsi
1/2 tl majoraani (vorstirohtu)
1/2-3/4 l verd
400-500 g seasooli

1. Pese tangud või kruubid sooja veega puhtaks ja pane soolaga maitsestatud vette keema. Lisa ka kuubikuteks lõigatud pekk.
2. Puhasta sibulad, haki peeneks ja prae rasvas läbi.
3. Poolpehmeks keenud puder jahuta, lisa maitseained, sibul ja kurnatud veri. Sega hästi läbi.
4. Täida seguga pehmelt soolikad, seo kinni ning pane vürtside ja soolaga maitsestatud sooja vette. Keeda madalal kuumusel küpseks, nii et nõelaga torkamisel verd välja ei valguks (ära torgi kõiki vorste). Jahuta vorstid kiiresti, pannes need veidi ajaks jääkülma vette.
5. Enne serveerimist prae rasvas pruuniks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga