Küüslauguvorst

1 kg rasvasemat sealiha
0,25 tl jahvatatud vürtsi
0,25 tl jahvatatud musta pipart
4-5 peenestatud küüslauguküünt
15-20 g soola
0,5 kl vett või puljongit

Lase liha läbi hakkmasina kõige jämedama resti või haki noaga peeneks. Lisa vürts, pipar, küüslauk, sool ja vedelik. Sega väga hoolikalt ja täida kuni ühe meetri pikkustesse sea sooltesse. Täita võib kaunis tihedalt, sest lihavorst kuumutamisel eriti ei paisu. Kuumuta 15-20 minutit 80°C vees. Tõsta vorst välja, keera spiraaliks ja lase jääkülmas vees veidi aega jahtuda. Enne lauale andmist prae vorst pannil mõlemalt poolt kergelt pruuniks ning tükelda. Vorsti juurde sobivad prae või ahjukartulid. Lisandiks hapukapsa-toorsalat. Külmalt sobib see vorst ka võileivakatteks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga