Sültvorst

3 kg seapead või kooti
3-4 l vett
3 mugulsibulat
jämedat soola
jahvatatud musta pipart
vürtsi
loorberilehti
100 g pekki
1 kg noorloomaliha
0,5 kg kamarat
seamagu, jämesoolt või põis

1. Keeda seapea vähese vee ja maitseainetega pehmeks ning tükelda. Hoia keeduleem alles.
2. Pekk lõika kuubikuteks ja pruunista kergelt pannil, lisa tükeldatud noorloomaliha ja kamar, hauta vähese veega pehmeks ning aja jahtunult läbi hakkmasina.
3. Sega kõik ained, tõsta seamakku, jämesoolde või põide, seo kinni ning kuumuta seapea keetmise leemes tasasel tulel 1-1,5 tundi.
4. Pane vajutise alla hanguma ja tõsta külma kohta. Serveeri viiludena mädarõika või sinepiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga