Bratvurst

800 g rasvasemat segahakkliha
1,5 dl 35% rõõska koort
1 tl meresoola
1 tl jahvatatud valget pipart
0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit
0,25 tl jahvatatud koriandrit
1 suurem purustatud küüslauguküüs
2 m seasoolt

1. Sõtku või mikserda hakkliha ja teised komponendid põhjalikult segamini.
2. Lase segul paar tundi külmas maitsestuda.
3. Täida meetripikkused soolejupid seguga, jaga vindi pealekeeramise ja puuvillase niidiga 20 cm pikkusteks juppideks ja torgi nõelaga läbi.
4. Kuumuta vorste 80° C juures puljongis umbes 12 minutit.
5. Küpseta ahjus või prae pannil, kuni hambatikuga torgatud avast voolav vedelik on täiesti läbipaistev.
Serveeri ahju, free või keedukartuli ja salatiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga