Ahjukala

1 suurem karpkala
taluvõid
tilli
basiilikut
sidrunipiart
valget pipart
1/2 sidrunit
sinepiseemneid (soovi korral)

1. Puhasta kala. Eemalda soomused, nahk jäta alles.
2. Täida kalakõht või, tilli, basiiliku, sidruniviiludega, valge pipra ja/või sidrunipipraga.
3. Keera kala fooluimisse.
4. Küpseta ahjus 200-220°C u. 20 min.
5. Paki kala lahti vaagnale, või moodustab kastme ja nautige.

Soola on parem lisada valmistoidule, algul lisades tapab ära kala eheda maitse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

46 kommentaari “Ahjukala

  1. kalamehe naine

    Me tegime sellist kala nagu “turb” selle retsepti järgi ja oh imet – kui maitsev sai:) Ja see on hea nõuanne, et soola mitte pannagi algul – tõesti kala maitses ehedamalt!!! Jätan meelde selle:)