Chorizo

1 kg rasvast seahakkliha
3 munakollast
2 sl 5% äädikat
3 peenestatud küüslauguküünt
1,5 sl paprikapulbrit
1,5 tl soola
1 tl Cayenne`i pipart
1 tl jahvatatud musta pipart
3 m seasoolt

1. Sega kõik ained kokku ja töötle ühtlaseks massiks ning lase paar tundi kplmas maitsestuda.
2. Jaga täidetud sooled umbes 8 cm pikkusteks juppideks ja torgi kestad läbi.
3. Lao vorstid ühe kihina ja väikeste vahedega suurde, rasvaga määritud vormi. Aseta see teise, suuremasse ahjuvormi või äärega ahjuplaadile. Täida välimine vorm poolest saadik keeva veega. Ahjuplaadi kasutamisel kalla sellele vett paari sentimeetri jagu.
4. Küpseta vorste 225°C ahju keskosas umbes 15 minutit, keera seejärel teine külg ja küpseta veel 10 minutit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga