Põdravorstid

1 kg põdra- või veiseliha
400 g sea rasvast kõhuäärt
3 sl soola
1 sl purustatud vürtsi
6 tera jämedalt purustatud nelki
5 sl paprikapulbrit
1 dl brändit
1-2 dl tumedat õlut
4-5 m soolt

1. Lase liha 1-2 korda läbi hakkmasina suurema auguga sõelast.
2. Sega juurde maitseained, brändi ja õlu. Lase segul paar tundi külmas maitsestuda.
3. Kui segu on soolde surumiseks liiga tihke, võid lisada veel õlut. Täida sooled seguga, jaga soovikohase pikkusega juppideks ja kuumuta 80° C vees 30-40 minutit. Jahuta vorstid kiirelt jääkülmas vees.
Enne serveerimist prae pannil üle.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga