Marinaadilihavorstid

750 g pehmet veise abatükki
750 g pehmemat taist sealiha
0,5 kg seapekki
1 sl soola
3 peenestatud küüslauguküünt
1 sl paprikapulbrit
1 sl purustatud musta pipart
1 dl valget kuiva veini
0,5 dl valget veini- või õunaäädikat
6 m seasoolt

Hautamiseks:
2 loorberilehte
2 dl punast või valget veini

1. Lõika sea- ja veiseliha umbes 3-4 cm suurusteks tükkideks.
2. Sega kokku marinaadiained: äädikas, vein, pipar, sool, paprikapulber ja küüslauk. Vala marinaad lihatükkidele, sega korralikult läbi ja hoia umbes 4 tundi jahedas. Selle aja jooksul sega lihatükke paar korda.
3. Lase maitsestunud liha koos vedelikuga hakkmasinast läbi, pekk lase kaks korda läbi. Sega omavahel läbi, kuid ära töötle liiga energiliselt.
4. Täida sooled ja keeruta soovikohasteks juppideks. Pruunista need pannil väheses õlis mõlemalt poolt. Vähenda kuumust, vala pannile vein ja lisa tükeldatud loorber. Kata kaanega ja hauta umbes 15 minutit. Soovi korral võid hautamise ära jätta ja küpsetada vorstid valmis madalal kuumusel kaane all.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga