Okasroosikese marjakook

125 g võid
180 g jahu
1 tl suhkrut

Täidis:
250 ml vahukoort
2 tl suhkrut
75 g tuhksuhkrut
2 tl vanilli suhkrut
2 munakollast

Marjad:
400 g marju-vaarikaid, mustikaid, maasikaid. Võid kasutadad ka külmutatud marju.

1. Tükelda kausis või ja sega jahu ja suhkruga.
2. Rulli tainas jahuga kaetud laual tainarulliga õhukeseks ja suru see järel küpsetusvormi.
3. Suru tainast näppudega vormi, kuni vormi ülemise servani välja.
4. Torka kahvliga taigna mõndadesse kohtadesse augud, siis ei hakka taigen küpsedes üles punnitama.
5. Pane vorm umbes pooleks tunniks külmikusse. Eelkuumuta ahi 175° C kraadini. Pane vorm ahju keskele u. pooleks tunniks küpsema.
6. Kui taigen on helepruun, siis on see valmis. Kuni koogipõhi küpseb valmista ette marjad.
7. Loputa marjad ja lase nõrguda. Kui kasutad külmunud marju tõsta need juba enne taigna valmistamist sulama. Nõruta ka need. Valmista täidis.
8. Sega omavahel vahukoor, hapukoor ja suhkur ja vanillisuhkur ning vahusta tihedaks massiks. Sega ettevaatlikult munakollased vahu sisse.
9. Vahetult enne serveerimist vala küpsetatud koogipõhjale täidis ja kõige peale marjad.
10. Kreem muutub paksemaks ja maitsvamaks, kui paned koogi veel 5 min. külmikusse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga