Hapukoorekook

3 muna
1 kl suhkrut
1 kl hapukoort
1,5 kl jahu
1 sl küpsetuspulbrit
vaniljet

1. Hõõru munad suhkruga lahti. Sega juurde hapukoor.
2. Sõelu teise kaussi jahu ja sega küpsetuspulbriga.
3. Siis sega kõik omavahel läbi. Soovi korral võid lisada rosinaid.
4. Määri vorm võiga ja vala taigen vormi ning küpseta 180-200°C juures kuni kook on valmis.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

39 kommentaari “Hapukoorekook

  1. Tegin ka seda kooki ja väga väga mõnus tuli välja, panin eespool kommenteerija soovitusel rohkem jahu ja olen selle kogusega rahul, tuli parajalt tahke. Isegi mu mees, kes pole kõige suurem magusa ja koogi sõber(ta süüb küll, aga väga ei tõmba magus) kiitis seda oodatust rohkem ja lausa mitu korda:) nii et soovitan soojalt. Lisasin ka juurde kirsse, muidu oleks liiga kuiv.

  2. Minu arust on väga hea kook. Olen seda mitu korda teinud ja mu pere nõuab minult selle tegemist kogu aeg. :)

  3. huvitav küll....

    kas me oleme nõukaajal ikka veel, et retsepti klaas kirjutame??? mis asi see klaas on?? viskiklaas v?

  4. Olen seda paar korda teinud ja alati on maitsev tulnud, täna panin veel peale rabarberid+fariinsuhkru+kaneeli. Loodan jällegi head tulemust.

  5. Ühe nädala jooksul juba 2 korda teinud. Superhea, kiire ja lihtne. Kord segasin tükeldatud puuvilja kompoti, kord kirsikompoti ja kookoshelbeid. Väga hea tuli.
    Mehele meeldis ja nõuab veel! :)

  6. Kook ootab ahjus, tõesti – tainas oli küll imehea! :)
    Ise kasutasin jahuks kaerajahu ning valge suhkru asemel fariinisuhkrut. Serveerin maasikatega.

    Oeh, valmiks ta juba rutem :)

  7. Olen ise seda valmistanud mitu korda, tuleb kord mahlasem kord kuivem. Keegi mainis või lisamist, kaasa soovitas paar spl õli panna. Igaljuhul maitsev ja kiiresti valmiv!
    Head isu!

  8. Soovitan soojalt lisada 1kl jahu asemel kaks. Ühe klaasi jahuga tuleb liiga pehme, maitse on küll hea. Tegin teise pannitäie kahe klaasi jahuga ning tulemus oli parem. Soovitan, nii nagu eelmine kommenteerija, lisada ka kompoti kirsse. Maitse tulu supper.

  9. Mina teen aastaid juba nii-
    200 gr.hapukoort,200 gr.suhkrut /võib ka vähem),4 muna ( võb ka munakollased ja valged eraldi vahustada-kui on viitsimist),1 tl.küpsetuspulbrit.Kõik ained segada.Mõneks minutiks kuuma ahju.Siis uuesti välja-peale panen tavaliselt vaarika-mustasõstra toormoosi,mis on sügavkülmast eelnevalt ära sulatatud.Võib ka õunu või mingeid marju kohupiimaga.
    Kõigile alati maitseb.Tegemine on lihtne ja tulemus super!
    Proovige!
    Päikest!

  10. Mõnusalt pehme, mahlane ja maitsekas küpsetis. Vaieldamatu meie pere lemmik, olenemata ajast, ilmast ja kuuseisust. Kes pole proovinud asuge kohe tegutsema, see on seda väärt! Sobib väga hästi jäätisega, nii külmalt, kui soojalt. Teine sarnane ja proovimist väärt kook on pirni-shokolaadi. Head küpsetamist

  11. Tegin ka seda kooki hea tuli välja nagu muffin.D
    aga alguses kui ma selle ahju panin siis pealt oli juba pruun aga seest toores mul oli vist liiga sügav pann ja küpsemisega läks aega aga muidu oli hea,soovitan kõikidele.D!

  12. kas keegion proovinud poolitada tainast ja pannud yhele poolele kakaod juurde.???
    milline oli tulemus???

  13. ükskord panin lihtsalt hapukoore asemel kohupiimaga segatud hapukoort ja igasuguseid lisandeid olen ka pannud näiteks kookoshelbeid. Hea retsept igatahes.

  14. Noh jah, lootsin, et tuleb parem, aga ei, kõigile teistele meeldis väga. Mina ise ootasin midagi mahlakamat. Muidugi meelduis kõigile veel see, et rosinate asemel panin ma kompotikirsse taigna sisse. See oli tõsiselt hea! Soovitan proovida.

  15. tere. nii mina arvan nii et see pigem koogipõhi, mis väga maitsev. peale panin õuna ja super!!!!!! muidu ju nii kuiv värk!!

  16. et,selline kysimus…

    kas on selline kook hapukoorekook..ja kus peaks olema sees rumm…ei leia…kas on olemas?

  17. ma nagu ei oska eriti hästi kooke teha ja ma ei saand aru milla see vanilje sinna siis panna tuli:S
    ainetes un kirjas ju aga tegemisõpetuses pole:S

  18. Tere!

    Tegin selle retsepti järgi (lisasin rosinate asemel kompottploome) ja väga-väga hea mahlakas kook tuli….Soovitan kõigile!!!! 😉

  19. Tegin taigna ära. Kergematest kergeim. Ainus kahju oli see, et abikaasa ja tütreke sõid pea pool tainast ära. Panin ahju küpsema. Exnäis mis välja tuleb.

  20. hea kook mina lisasin sinna veel pähkleid ja peale mandlilaaste siis tuli väga maitsev.ja mis peamine kiiresti saab valmis ja lihtne teha mis minu puhul eriti oluline ,kuna väikse lapse kõrvalt vähe aega.

  21. Panin terve paki hapukoort, s.o 500gr, jahu veidi rohkem (0,5dl) ja kaks tera suhkrut ka rohkem ja tuli väga maitsev kook. Aa, kuna vaatasin, et võid ega margariini ei olnud, siis lisasin seda ka u 100gr.
    Igatahes sõime mehega ja oli meeldiv kogemus :)

  22. inimese olge normaalsed….see ei ole keeks kust te selle keeksi veel saite…..hea kook tuli mitte mingi keeks…….ja hapukoore kook ei pea olem just selline kus on hapukoor vahel…
    kui te küpsetamisest midagi ei tea siis ärge tulge mölisema…..see oli jumalast normaalne kook……..

  23. MInu meelest tuli ka väga, kohe väga hea kook! keeksi moodi oli ta küll, aga-> nendele kes vihastasid, et koogi retseptist on ju näha milline kook tuleb!!!!!!…
    väga maitsev kook:P:D

  24. Tegin kooki koos rosinatega ja peale tegin veel hapukoorest ja suhkrust segu ja minuarvates oli küll kook vääääga hea..

  25. Kuulge, kas mõni ei tahaks teit hapukoore koogi all mõelda ikka sellsist kooki, mis oleks vahelt hapukoorega. Mitte mingi kook!