Spiceburger

1 kg lihaveise hakkliha (soovi korral 700 g liha, 1 hakitud väike suvekõrvits ja 1 dl hakitud röstpaprikat, 2 tl hakitud punet ja 1 sl tomatipastat)
1 hakitud suurem sibul
1/2 tl tshillihelbeid või 1/3 tl tshillipulbrit või 1 hakitud tshillikaun (seemned eemaldatud)
1 muna
(soovi korral 1 dl külmutatud maisi)
1,5 dl riivitud röstsaia
1 tl sinepit (kui kasutad vaid liha)
näpuotsatäis jahvatatud või riivitud muskaati (vaid liha puhul)
õliga määritud ja grillitud suvikõrvitsaviile
3 sl riivitud Parmesani või muud tugevamaitselist kõva juustu (vaid liha puhul)
hamburgerikukleid või muid kukleid
rukolat
kirsstomateid
paksemat majoneesi
röstitud paprikaviile
hummust (vt. Valmistusviis)
purustatud küüslauguga segatud majoneesi
soola
pipart

1. Valmista hummus. Mikserda 1 purk külma veega loputatud ja nõrutatud kikerherneid, 2 purustatud küüslauguküünt, 3 sl sidrunimahla, 3-4 mündilehte, 100 g seesamiseemneid, paras ports oliiviõli, et moodustuks määritav pasta.
2. Sega liha, sibul, tshilli, riivsai, sinep, juust ja muskaat. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga ning vormi 4 suurt kotletti. Lase neil u. 20 minutit külmikus maitsestuda.
3. Prae kuumas õlis u. 4 minutit mõlemalt poolt ja hoia 5 minutit fooliumi all soojas.
4. Määri ühele grillitud või röstitud kuklipoolele hummust ja lao sellele salatit, kotlet, tomativiilud, grillitud suvikõrvitsa viile, röstpaprikat ning portsuke küüslauguga majoneesi.
Serveeri kohe.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga