Shokolaaditort

Põhi:
1 pakk (450 g) Vilma tordipulbrit
2 sl kakaod
200 ml vett
5 sl hapukoort

Valge täidis:
250 g kohupiima
150 ml keefirit
150 g hapukoort
10 g þelatiini
100 ml vett

Shokolaadikate:
1 kl suhkrut
200 g hapukoort
2 sl kakaod
100 g piimashokolaadi.
Niisutamiseks suhkruvett.

1. Sega kausis kokku põhjaks vajalikud ained.(Tordipulber, kakao, vesi, hapukoor)
2. Vala taigen 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi.
3. Küpseta põhja 200 °C juures 20-35 min.
4. Valge täidise jaoks sega kokku kohupiim, keefir, hapukoor. Lahusta þelatiin 100 ml vees ja lisa see valgele täidisele. Sega ühtlaseks. Pane 15. min külmikusse.
5. Shokolaadikatte jaoks sulata shokolaad.
6. Sega shokolaadi juurde suhkur, hapukoor, kakao. Pane 20 min. külmikusse.
7. Lõika niidi abiga biskviitpõhi horisontaalselt pooleks.
8. Niisuta üks pool põhjast. Määri sinna peale valge täidis. Tõsta teine pool täidise peale ja niisuta seegi. Määri kõige tipuks peale shokolaadimass. Lase tordil külmikus mõnda aega imenduda. Kaumista piparmündilehega ja serveeri. Head isu!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga