Seeneseljanka

400 g porgandit
600-800 g mugulsibulat
600 g tomatit
100 g tilli
2 kg eeltöödeldud mahedamaitselisi seeni
300 g toiduõli
2 dl vett
8 tera pipart
1 loorberileht
3 sl soola
3 sl äädikat

1. Küpseta õlis porgand ja sibul.
2. Kupata või hauta mahedamaitselised segaseened omas mahas (kuuseriisikad, pilvikud, kukeseened, puravikukd, kitsemamplid jt).
3. Lisa seened õlis küpsetatud aedviljadele. Lisa maitseained, till ja tomat. Vajadusel lisa 2 dl vett (kui mass on liiga paks).
4. Keeda kuni tomat on lagunenud. Seejärel lisa äädikas ning tõsta kogu kraam kuumalt purki.

Seisab edukalt üle talve pimedas ja jahedas.

Seeneseljankat saad kasutada:
1. Lisades koort – teed sellest kastme.
2. Lisades lihaleeme – saad hea supi.
3. Pizzakattena ideaalne!
4. Lihtsalt salatina – seenegurmaani unistus :)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Seeneseljanka

  1. Olen sellist salatit teinud aastaid. Kui mõnel sügisel on vähe neid nn mahedamaitselisi seeni (ei raatsi salatisse raisata, marineerin), siis olen teinud hästi peeneks hakitud võiseentega. samuti olen lisanud ka 2-3 sl suhkrut – toob maitsenüansid paremini välja.