Linnupiimatort 3

Põhi:
3 muna
1,5 dl suhkrut
0,75 dl jahu
0,75 dl kartulijahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
3 sl kakaod

Täidis:
12 þelatiinilehte
12 munakollast
3,5 dl suhkrut
4 dl piima
200 g võid
sidruniessentsi

Glasuur:
100 g shokolaadi
30 g võid
2 sl piima
2 sl tuhksuhkrut
sidrunimahla

1. Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga, sega jahud küpsetuspulbri ja kakaoga, sõelu munavahu hulka. Vala tainas rasvainega määritud lahtikäivasse 26 cm koogivormi. Küpseta 200°C juures u 15-20 min, kuni on küps (katsu tikuga). Jäta põhi jahtuma.
2. Leota þelatiinilehti külmas vees 10 minutit. Lisa munakollastele suhkur ja klopi, kuni see on lahustunud. Lisa piim, sega ja kuumuta nõrgal kuumusel paksenemiseni. Võta pliidilt ja lahusta selles þelatiin. Lase natuke jahtuda ja sega hulka sulatatud või ning tilguta pisut sidruniessentsi. Vala kreem vormi ja pane vähemalt 3-4 tunniks külmkappi.
3. Glasuurimiseks tükelda shokolaad, sega sooja võiga ja lisa piim. Sega hästi läbi ning määri ühtlaselt koogile.
4. Kaunistamiseks sega tuhksuhkur vähese sidrunimahlaga. Pane peene otsaga tordipritsi või kilekotti, millelt lõika nurk ära. Joonista tordile kaunistus.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga