Soolaheeringas

2 kg värsket heeringat
340 g jämedat soola

1. Eemalda heeringatelt lõpused (pea ja sisikond jäta alles) ning loputa kala korralikult külma vee all ja kuivata köögipaberiga.
2. Võta sobiv nõu (klaas-, emailitud savi- või roostevabanõu) ning raputa osa soola nõu põhja, seejärel lisa kiht heeringaid, siis jälle sool. Lõpeta korraliku soolakihiga ning kata raskusega (näiteks taldrik). Sulge nõu ja aseta külmkappi. Kui pärast viit päeva ei ole tekkinud piisavalt vedelikku ehk kõik heeringad ei ole kaetud soolast tekkinud vedelikuga, tuleb lisada soolalahust (sega 1 liiter keeva vett 200 g soolaga ning seejärel jahuta lahus täielikult maha) nii, et kõik kalad oleksid vedelikuga kaetud.
Pärast 4-6 nädalat on kalad valmis. Soolaheeringas säilib soolvees kuni 6 kuud. Säilita jahedas +2…+6°C.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga