Isuäratav kiluvorm

0,5 kg värsket kilu
50 g taluvõid
1-2 mugulsibulat
1 tomat või ketshupit
riivitud juustu
0,5 kl vett
soola
tilli
petersellilehti

1. Puhasta ja pese kilud ning pane 1 tunniks külmkappi vähese soolaga seisma.
2. Määri u. 24 cm läbimõõduga vormi põhi ja küljed võiga.
3. Lao kilud ühtlase kihina, vaheldumisi sibula- ja tomatirõngastega, vormi.
4. Kata pealt ülejäänud või laastudega, siis sibula- ja tomatirõngastega (võib ka paprika)
5. Kalla vesi ettevaatlikult, et muud kraami laiali ei uhuks.
6. Lõpuks raputa peale riivjuust ja till ning petersell.
7. Küpseta 200°C ahjus, pool tundi.

Söö heade keedetud kartulitega ja joo juurde hapupiima või keefiri. Odav ja hea!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

69 kommentaari “Isuäratav kiluvorm

  1. … aga proovi leida kauplustest värsket kilu või räime! “Eesti rahvuskalaks peab saama räim tomatis või sprotid!”