Suvine makaroniroog

vegeta maitseaine segu
viie pipra segu
värsket tilli
värsket peterselli
1 suur punane mugulsibul
3 tomatit
2 sl sulatatud juustu Merevaik
300 g makarone
õli

1. Haki sibul, tomatid, petersell ja till.
2. Pane pisut õli potti. Kui õli on piisavalt kuum, vala potti tükeldatud sibul ning tomatid. Sega juurde maitse järgi vegetat ning viie pipra segu. Tõsta pott tulelt ning lisa hakitud petersell ja till. Sega ning jäta mõneks ajaks seisma.
3. Keeda makaronid ilma soola ning õlita.
4. Vala makaronid (ilma veeta) potti, kus asub segu tomatitest, sibulast jne.
5. Pane pott uuesti tulele, sega kõikide komponentide hulka veel ka 2 sl merevaiku. Kui merevaik on kõigega korralikult segunenud, on roog valmis.

Makaroniroog tuleb eriti hea, kui kõik komponendid on värsked ja eestimaised (küpsed tomatid, värske till, petersell ning sibul). Talvel (kui koduseid küpseid tomateid, ega maitsetaimi pole) aitavad võõramaiste produktide maitset elavdada oliivid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga