Muskaatkõrvitsa püreesupp

1,5 kg muskaatkõrvitsat
1 sibul
50 g võid
6 dl piima
soola
pipart
riivitud muskaatpähklit
0,5 dl vahukoort
peterselli

Koori kõrvits, eemalda seemned ja tükelda viljaliha kuubikuteks. Haki sibul ja pruunista nii sibulat kui kõrvitsat kergelt rasvaines. Lisa puljong ja keeda kaane all tasasel tulel kuni kõrvits on pehme (30-45 minutit). Kurna supp ja püreeri saumiksriga või suru läbi tiheda sõela. Lisa piim ja kuumuta suppi pidevalt segades keemiseni. Maitsesta soola, pipra ja riivitud muskaatpähkliga. Lisa koor ja hakidud petersell. Sega, kuumuta.
Serveerimisel sobivad hästi krutoonid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga