Pajaroog – Triinu pada

250 g hakkliha
2 x 100 g-st kotti riisi
1 väiksem lillkapsas
1 punane paprika
2 tomatit
2 suurt sibulat
4 mahedat hapukurki
karp ðampinjone
2 porgandit
törts õli
paprikapulbrit
ketðupit
pipart
soola
suhkrut
2 köögiviljapuljongi kuubikut
väike kohvikoor

1. Tükelda sibul ja puhastatud tükeldatud paprika pannile, lisa hakkliha, prae koos tilgakese õliga läbi, ära krõbedaks prae, kõik peab jääma klaasjas ja hakkliha hele, mahlane.
2. Pane ühte potti keema 2 pakki riisi – keeda ca 10 minutit.
3. Teise potti riivi jämeda riiviga porgand, tükelda hapukurk väikesteks tükkideks, tükelda seened, väikesteks õisikuteks võetud lillkapsas ja tükeldatud kooritud toored tomatid (tomateid saab koorida, kui need on enne hetkeks kastetud kuuma vette) ja pane vett nii palju, et see toiduained kataks, lase keema ja vaiksel tulel hauta 15 min aegajalt segades.
4. Peale 15 keetmist lisa hakkliha, paprika ja sibulasegu, samuti ka pakkidest eelkeedetud riis.
5. Maitsesta puljongikuubikutega, pipra, soola, suhkru ja törtsu ketðupiga. Maitse peab jääma suht terav ja leeme värvus ilus punane. Kui vedelik väga ära keeb, pane natuke keeva vett juurde, kuid siis maitsesta proovimise järel uuesti. Riis võib keeda väga pehmeks, kuid lillkapsas ja hapukurk peaksid jääma kergelt krõmpsud.
6. Keetmise lõpul lisa kohvikoor ja sega läbi, keeda natuke veel. Roog peaks tulema paks ja tummine ning pisut vürtsikas.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga