Shokolaadikook

1 kl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 kl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 sl kakaod
150 g võid (asendasin poole klaasi toiduõliga – ikka väga hea)
3 muna
1 dl sooja kohvi
riivsaia
tuhksuhkrut

1. Sega sõelutud jahu, küpsetuspulber, suhkur, vanillsuhkur ja kakao.
2. Sulata või, lase veidi jahtuda ja lisa kuivainetele.
3. Klopi munad kergelt ja lisa taignale, kalla juurde ka kohv ja sega taigen ühtlaseks.
4. Kalla ülejäänud tainas, mis niisama limpsimisest järgi on jäänud, riivsaiaga kaetud vormi.
5. Küpseta kooki 175°C umbes 40 min.
6. Lase valmis koogil natuke jahtuda ja raputa siis õrnalt vormist välja. Enne õigetpidi pööramist las jahtub korralikult ära.
7. Tuhksuhkur peale.

Kõik, kes on proovinud, on kiitnud. Väga mõnus ise nosida ja ka külakostiks viia. Odav kah…

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

19 kommentaari “Shokolaadikook

  1. Väga hea kook, esimene kord läks tainas veidi aiataha(käsitsi segatult küpsetuspulber ei läind laiali ilmselt ja ei kavatsenud paisuda) kuid teinekord tuli väga hea, katteks kasutasin esimene kord tavalist piimaðokolaadi,teine kord pähklisokolaadi(mõlemad head)
    Järgmine kord lõikan koogi lapiti pooleks ja panen vahukoort ka vahele :)

  2. Teen seda shokolaaadikooki juba teist korda:D esimene kord tuli mega njämm, kohev ja magus ja mis huvitav,et ei kippund seistes kuivama…Teine kook on mul hetkel ahjus küpsemas,kavatsen seekord katta shokoglasuuriga.Ja kolmas kord teen kirssidega, panen vormi põhja kompott kirsse ja valan segu peale,kuhu lisatud mandleidki ja hiljem katan valge glasuuriga.
    Sellin sobib ka hästi sünnipäeva koogiks:)

  3. Eile tegin seda kooki esimest korda ja tõsiselt hea kok sai!!! Niiiiiiiiii hea, keele viis alla :)
    Lisasin veel purustatud pähkleid ka ja vot oli hea!

  4. mm, nii hea. :)
    aga mul oli natuke vähe võid alla pandud ja natuke koogipõhja jäi põhja külge kinni. :(
    aga ikkagi terve pere nosis ja kõik kiitsid. 😀

  5. kl = klaas ehk klaasitäis millelt on kuhi maha lükatud. Klaas on nn. nõukogude ajast pärinev kantidega joogiklaas mida kasutati mahuühikuna kuna kaalusid ja muid köögividinaid ei olnud tollel ajal saada. Sellest kuulsast klaasist tarbis teatud seltskond viina ja selle kohani klaasi ülaservas kus kandid lõppesid mahtus sinna täpselt 200 g viina ning klaasi ülaservani 250 g (just grammi kuna tollel ajal mõõdeti pudelist välja valatud alkohoolseid vedelikke grammides mitte cl ega ml, kuigi pudelis olid nad veel liitrites).

  6. üks suur koogisõber

    Tõesti hea kook ja lihtne teha, alati tuleb välja ka. Kõigile kellele olen pakkunud kiidavad hirmsatsi ja tahavad retsepti.