Odav lõhesupp

0,7 kg lõhe supikogu
2 porgandit
4 kartulit
1 sibul
2 kanapuljongikuubikut (“Maggi”)
kimbuke tilli

1. Pane lõhe supikogu keema, lisa pool teelusikatäit soola. Keeda umbes 3 min.
2. Puhasta liha luudelt ning säilita puljong.
3. Tükelda sibulad ja prae umbes 5 min. supilusikatäies võis.
4. Lisa tükeldatud porgand ja hauta u.10 min. (see annab supile hea meki ja värvuse)
5. Lisa kuubikuteks tükeldatud kartulid ja sibul-porgand leemele ja keeda tasasel tulel valmimiseni.
6. Serveeri hakitud tilli ja u.kahe supilusikatäie hapukoorega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

51 kommentaari “Odav lõhesupp

  1. valmis supile võiks lisada sektoriteks lõigatud sidruniviile, annab megahea maitse! aga kindlasti ärge lisage sidruniviile alles keevale supile, saab jube mõru ja võib isegi nii hull tulla, et ei sünni süüagi. Kõige parem panna see sidrun alles taldrikusse

  2. Piisab ühest forellist või lõhest, mis ostetud näiteks graavlõhe tegemiseks. Kala fileerimisjäägid, s.t. pea,selgroog ja saba panna keema nii vähese veega, et kogu kupatus oleks vaevu veega kaetud. No nii umbes 20 min keeta. Tõsta tükid vahukulbiga välja ja jahutada. Eraldada kalaliha. Natuke seda saab. Keeduleem kurnata ja lisada umbes liiter vett.
    Nüüd porgand, sibul ja keeta poolpehmeks.Lõpuks lisada kartul ja kalapuljongi kuubik ning keeta pehmeks.
    Muidugi terapipart ja soola ka. Päris lõpus lisada kalaliha ja rõõska koort. Viimase võib ka ära jätta, kuid just seda lisati kalasupile Turu saarestikus. Tilli ka. Saab umbes 1,5 liitrit head suppi ja väga kiiresti. See siin on võimalus kasutada kalafileerimisjääke. Aga ega keegi keela suisa kala keeta ja luudest eraldada suurema koguse supi saamiseks. Keedetud kalapea saab kass.

  3. lõhe-forelli segusupikogu annab vääga hää tulemuse (puhas forell jääb pisut lääge mu meelest). soovitan müüjalt üleküsida – üldjuhul lihtsalt \”supikogu\” silt ju asjal juures.