Maasika – jogurtitort

Tordipõhi:
3 muna
3 sl suhkrut
3 sl nisujahu
veidi vaniljesuhkrut

Täidis:
maasikamoosi
0,5 l maasika või metsamarja jogurtit
200 g vahukoort
4-5 sl tuhksuhkrut
5 tl zelatiini

Kate:
maasikaid
1 dl marjamahla
3 dl vett
3 tl zelatiini

Tordipõhi:
1.Vahusta munad ja suhkur tugevaks vahuks.
2. Lisa munasegule käsitsi segades ja läbi sõela jahu.
3. Vala saadud taigen küpsetuspaberiga ümbritsetud vomi. Küpseta ahjus 225°C juures umbes 6-8 minutit. Kontrolli küpsust tikuga.
4. Valmis tordipöhi eemalda vormist ja jahuta.
5. Kui põhi on liiga paks võid lõigata selle põigiti pooleks. Määri tordipõhjale (või kahe kihi vahele ja peale) moosi.
6. Aseta tordipõhi uuesti vormi. Vormi ääred määri õliga ning raputa peale tuhksuhkrut, siis tuleb pärast tort vormist paremini välja.

Täidis:
1. Pane zelatiin 1dl veega paisuma.
2. Vahusta vahukoor tuhksuhkruga tugevaks vahuks.
3. Sulata zelatiin vesivannil.
4. Vahusta jogurt ning lisa jahutatud zelatiin, sega.
5. Lisa jogurtimassile kässitsi vahustatud vahukoor.
6. Saadud täidis vala eelnevalt ettevalmistatud tordipõhjale, ning aseta külmikusse tarduma.

Kate:
1. Paisuta zelatiin 1 dl mahlas.
2. Keeda vesi, tõsta tulelt ja sulata selles paisunud zelatiin. Jahuta.
3. Lõika maasikad viiludeks ja aseta tarretunud jogurtile.
4. Jahtunud kate vala maasikatele. Aseta külmikusse tarduma.

Valmis tort eemalda tordivormist ning kui soovid võid veel kaunistada vahukoore või jogurtiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

69 kommentaari “Maasika – jogurtitort

  1. Kindlasti ei soovita põhja asemel küpsiseid proovida. Ise olin liiga laisk ja panin küpsised, need aga tõusid pinnale… eheeee…