Võileivatort singi ja maksapasteediga

32 viilu röstsaia

Immutamiseks:
2-3 dl lihaleemekuubikutest valmistatud leent

Singitäidis:
300 g keedu- või suitsusinki
1 paprika
2 dl hapukoort
1 dl majoneesi
hakitud peterselli

Pasteeditäidis:
250 g maksapasteeti
50 g määrdemargariini
1 dl lihaleent (kuubikust)
2 marineeritud kurki
murulauku

Pealt määrimiseks:
150 g määrdemargariini
8 muna
1 tl soola

Kaunistamiseks:
200 g viilutatud sinki
kirsstomateid
marineeritud kurki
salatilehti

1. Valmista vahetäidised: hakkides tahked komponendid noaga hästi peeneks või ajades läbi hakklihamasina. Lisa ülejäänud täidisekomponendid. Maitsesta.
2. Eralda saiaviiludelt koorikud ja lõika viilud ühesuurusteks.
3. Moodusta tordipõhi 8 saiaviilust.
4. Pintselda saiaviile lihaleemega ja tõsta peale pool singitäidise kogusest, aja ühtlase kihina laiali, jättes servad 1 cm laiuselt vabaks.
5. Kata singitäidis saiaviiludega, pintselda neid leemega ja kata pasteeditäidisega.
6. Kata pasteeditäidis saiakihiga, immuta see ja määri peale järelejäänud singitäidis.
7. Lao peale viimased 8 saiaviilu, niisuta ka need leemega.
8. Paki tort toidukilesse või fooliumisse ja pane peale kerge vajutis. Lase seista, kui võimalik, siis 10-12 tundi.
9. Valmista munavõi: sega keedetud hakitud munad pehme margariiniga ja maitsesta soolaga.
10. Määri tort külgedelt ja pealt munavõiga.
11. Kaunista.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

58 kommentaari “Võileivatort singi ja maksapasteediga

  1. tõeliselt maitsev ja lihtne teha, ainult liha panin veidi rohkem – eks see on igaühe maitsejärgi =) soovitan soojalt!