Pisarakook

Taigen:
200 g margariini
1 kl suhkrut
8 munakollast
½ tl soodat
2 kl jahu

Täidis:
sõstraid, vaarikaid, õunu, haput keedist või kohupiima.

Kate:
8 munavalget
1 kl suhkrut

1. Sega taigen ja pane plaadile küpsema.
2. Veidi küpsenud taignale pane peale õunatükid või kohupiim. Küpsetada veel veidi.
3. Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks ja vala koogile peale. Küpseta veel, kuni munavalge muutub kollakaspruuniks.
4. Pane kook toatemperatuurile jahtuma (ära kata). Varsti ilmuvad koogi pinnale pisarad.

Hüva nõu: Ruumis ei tohi olla tuuletõmmet!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

20 kommentaari “Pisarakook

  1. algupärases retseptis on ka see kirjas ,et pisarakook on kook mille kypsetamist alustatakse kylmast ahjust.s.o ,et ahi lylitatakse siis järgi ,kui sinna asetatakse kook.pisarate tulek ei olene küll happelisusest…olen seda kooki teinud väga paljude täidistega ja pisarad on alati olemas:))

  2. olen algaja ja retseptis valesti kirjas, et vahusta munavalged ja suhkur. Ei läinud vahtu, 10 min. Kirjutama peaks, et lasta munavalge vahtu ja siis lisada suhkur vaikselt vahustamise ajal. Jõudu!

  3. Minu retsepton veidike erinev, nimelt:

    Taigen:
    200g võid
    1kl suhkurt
    250g hapukoort
    0,5tl soodat
    8 munakollast
    2kl jahu

    Täidiseks olen kasutanud õunu, kuid see ei pea nii olema.

    Kate:
    8 munavalget
    0,5 kl suhkurt

    Pisarad on alati peale tulnud ja kook väga maitsev.

    Küpsetaisest niipalju, et algul põhi peaaegu valmis küpsetada ja siis hiljem koos täidisega kuni munavalge kuldpruuniks muutumiseni.

    Soovitan soojalt!

  4. Kommenteeris kenn
    14.05.2006 11:52:42
    Hmm seda retsepti ma olen paar korda kasutnud.. aga päris
    100% samamoodi mitte.

    Kraadid peavad olema ahjus umbes
    nii:
    põhi küpsetada ca. 10 minutit 180-200
    kraadiga
    ülemine osa koos täidisega 45 minutit umbes
    150-180 kraadiga.
    Ärge laske koogil küll nii kaua ahjus olla, põhja peaks eelnevalt peaaegu valmis küpsetama ja siis täidis koos kattega, arvan et 180c vähemalt ja ainult nii kaua kui pealt kuldpruuniks läheb.Muidu küpseb liiga ära ja saate nagu kooriku koogile ja pisarad ei tulegi sealt läbi

  5. alice ja krissu

    tahtsime teha head kooki, midagi ei tulnud… muna maitse ja muna hais käis üle! :( Seest jäi kah toores… kuigi hoidsime kauem, kui retsept ütleb! Ja kus on haopukoooor? seda oleks pidand ka mainima retseptis… kõik on nässus. meie õhtu on rikutud.

  6. mul pole mingi kaheksal korral pisaraid peale tulnud (ainult mõned üksikud). ma nagu pole enda arust midagi valesti teinud. lihtsalt on nõme kook.

  7. ma tegin seda kooki aga ei tulnud üldse välja:( seest jäi toores ja muna kärssas pealt ära ,muidu maitse oli hea aga jah nässu läks ei tea milles asi oli:s

  8. Hmm seda retsepti ma olen paar korda kasutnud.. aga päris 100% samamoodi mitte.

    Kraadid peavad olema ahjus umbes nii:
    põhi küpsetada ca. 10 minutit 180-200 kraadiga
    ülemine osa koos täidisega 45 minutit umbes 150-180 kraadiga.

    Tuleks jälgida et 10 minutiga põhi läheks pealt kuldpruuniks, et see marjade vedelik ja niiskus ei läheks põhja sisse ja seda märjaks ei teeks.

    Mõni siin küsis et kook on magus… KOOK on magus ainult siis kui te panete sinna magusaid asju sisse.. maasikad, moos jne.. Et tekiksid pisarad koogi peae peab olema täidis HAPU või happeline… siis on kook täidsa normaalne magushapu.

    vot.

  9. Hmmm, kraadide osas võiks tõesti olla mingi märge ja samuti see veidi aega küpsetamist on algajale kokale suht imelik mõiste.Kas veidi aega on 10min. või 20min.????
    aga ok proovin ja vaatan mis saab

  10. jah mul oli ka vaja kiirelt õele sünnipäevaks mõnda kooki teha..tundub hea aga miks ei ole küpsetuskraade märgitud???
    kui valmis saab siis kommenteerin maitse üle 😛

  11. Mina panen 6 muna ja väikse paki hapukoort taignasse…siis on veel parem! korralikult vahtu löödud 6 munavalget katavad ka ilusti koogi ära! Ja täidisena võib kasutada ka näiteks mustasõstra moosi…PROOVIGE!!!

  12. jube hea lihtne teha ja maitseb väägaaa hea!!!Järgmine päev on eriti maitsev-aga tavaliselt seda enam siis ei ole!!!;)

  13. oii kui hea! tõesti väga maitsev, kõik kiitsid, tehke ka!!! väga kiire ja lihtne, aga ahju temperatuuri ma ei teadnud, panin 160 kraadi vist..