Pasteet

0,5 kg maksa (looma oma on parem kui sea oma)
200 g läbikasvanud sealiha
2 porgandit
1 sibul
õli
u. 3/4 l vett
vürtsi
soola
sellerit
muskaati
veidi konjakit (lisada oma maitse järgi)
100 g võid (justnimelt võid, mitte mingit Keijut või Voimixi vms.)

1. Tükelda liha ja pane pannile pruunistuma.
2. Puhasta sibul ja porgand, tükelda ja lisa pannile.
3. Tükelda maks ja kui mahub, siis lisa samuti pannile. Kui ei mahu, kalla liha ja sibul-porgand eest ära hautamisnõusse.
4. Pruunista maks pannil võrdlemisi kiiresti. Ei ole vaja läbi küpsetada, piisab, kui pealmine kiht on pruun. Vala hautamisnõusse.
5. Lisa hautamisnõusse vesi ja maitseained (v.a muskaat ja konjak) ning hauta, kuni kõik on pehme. Kontrollida saab porgandi järgi. :-)
6. Kruvi hakklihamasin laua külge ja lase kogu kupatus 3 korda masinast läbi. Kasuta hautamisleent, et tulemus ei oleks väga kuiv.
7. Lisa massile või, muskaat ja soovi korral pisut konjakit, vahusta mikseriga. Tõsta kaussidesse ja külmkappi.
Hüva nõu: Soovitav tarbida nädala jooksul.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

50 kommentaari “Pasteet

  1. Muskaadi ja konjaki võib ka ära jätta.
    Alustuseks soovitan teha kogus pooleks(ku just suurt peret pole). Aga NJÄMM on küll!