Ahjuräimed

värskeid räimi
õli
küüslauku
soola
musta terapipart

1. Puhasta räimed (pea ja sisikond).
2. Lao räimed tihedalt malmpotti. Üks kiht ja siis teine jne.
3. Kihtide vahele pane mõned pipraterad, küüslauguküünest lõigatud seibid ja soola.
4. Kaladele vala õli nii, et kalad oleks kaetud ja ahju.

Toit on valmis, kui õli on jäänud poole vähemaks ja kalad pealt pruunid ja krõbedad. See toit sobib süüa nii kuumalt, kui külmalt lihtsa musta leivaga ja hapupiimaga. Maitselt meenutab konservi “praetud räim õlis”. Kala on odav, natuke kulub raha õli peale. Küüslauk muutub praetult magusamaitseliseks. Kõik!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga